Një eksperiencë unike për këdo që vendos ta vizitojë, restoranti ku mund të shijoni pa asnjë problem mbetjet e ushqimeve!
Kuzhinieri Rasmus Munk ofron receta të pazakonta në restorantin e tij, të realizuara kryesisht nga mbetjet e ushqimeve. I ngritur në një zonë post-industriale në Kopenhagë, restoranti “Alchemist” me dy yje Michelin, ofron një eksperiencë unike për këdo që vendos ta vizitojë. Në sallën luksoze ku mysafirëve u shërbehen pjatat e para, ekspozohen disa kavanoza me përbërës jo fort të zakonshëm. Alga, iriq deti, këmbë pule, kandila deti, lule të rralla, të gjitha të përdorura në recetat që serviren.
Menuja e restorantit është konsideruar një art i vërtetë surrealist, ndaj dhe çmimet nuk janë aspak të lira. Klientët rezervojnë tavolinat e tyre gati tre muaj para dhe paguajnë minimalisht 538 dollarë. Mirëpo kryekuzhinieri Rasmus Munk nuk është mjaftuar me këtë famë dhe me faktin që restoranti i tij është pjesë e listës së 50 restoranteve më të mira në botë, por dëshiron të ndryshojë mënyrën se si ne mendojmë për ushqimin.
Ka të bëjë me ndryshimin e botës përmes gastronomisë dhe përdorimit të saj si një lloj platforme. Ne duam që njerëzit të ndikohen më shumë nga puna që bëjmë. U prezantojmë mysafirëve pjata të tilla si brinjë të holla me shumë pak mish lepuri, duke i bërë ata të mendojnë për urinë. Një akullore në formë pikash gjaku shoqëruar nga një kod QR, që i mundëson klientët të shohin një skemë dhurimi organesh.
Të gjitha këto krijime e bëjnë restorantin të duket si një teatër i vërtetë që del jashtë kornizave tipike të një restoranti klasik. Fillimisht, Rasmus e bëri të famshëm atë me anë të një pjate ku shërbehej hi i ngrënshëm, frymëzuar nga kanceri i mushkërive. Në këtë mënyrë vazhduan edhe krijimet e tjera, që përfshinin artin, shkencën dhe kulturën.