Çfarë shije ka mishi i njeriut? Shkencëtarët zbulojnë aromën unike të mishit tonë!

vovalbania July 26, 2023 0 koment 2 Mund të lexoni në minuta.
Çfarë shije ka mishi i njeriut? Shkencëtarët zbulojnë aromën unike të mishit tonë!

Shikuesit e Channel 4 mbetën të neveritur mbrëmë pasi panë një program të çuditshëm që shfaqte Gregg Wallace duke ngrënë mish njeriu. Dokumentari satirik, i quajtur “Gregg Wallace: British Miracle Meat”, e pa prezantuesin e diskutueshëm të vizitonte një fabrikë që prodhonte “mish njerëzor të inxhinieruar”, përpara se ta provonte vetë. Ndërkohë që programi ishte një parodi, shumë shikues pranuan se u dashuruan me të, me një postim në Twitter se i bëri ata ‘të ndiheshin të sëmurë’. Por çfarë shije ka në të vërtetë mishi i njeriut?

Kanibalizmi pranohet gjerësisht si shumë i gabuar, por disa e kanë lënë kuriozitetin t’i pushtojë. MailOnline hedh një vështrim në llogaritë e atyre që e kanë provuar. Në vitet 1920, aventurieri amerikan William Buehler Seabrook u përpoq të jepte një regjistrim të detajuar të shoqërive që gllabërojnë mishin e njeriut. Ai madje shkoi aq larg sa e shijoi vetë kur u takua me njerëzit Guero në Afrikën Perëndimore dhe shkroi për përvojat e tij në librin e tij ‘Rrugët e xhunglës’, botuar në 1931. Eksploruesi vuri në dukje se mishi i papërpunuar dukej si viçi, por më pak i kuq dhe me yndyrë të verdhë të zbehtë. Pasi ishte gatuar mbante erë si mish viçi. Sa i përket shijes, ai shkroi:

Ishte aq gati si viçi i mirë, plotësisht i zhvilluar, saqë mendoj se asnjë person me një shije të zakonshme, ndjeshmëri normale nuk mund ta dallonte atë nga viçi.

Rrëfimi i Seabrook konsiderohet si i pabesueshëm nga shumë njerëz, sepse ai më vonë pranoi se anëtarët e fisit Guero refuzuan ta linin të merrte pjesë në traditën e tyre. Ai pretendoi se e kompensoi zhgënjimin duke marrë një copë mishi nga trupi i një pacienti të vdekur në spital në Francë dhe duke e gatuar atë në hell. Por ekspertët e konsiderojnë përshkrimin e tij si më të dobishëm, sepse shumica e komenteve mbi kanibalizmin vijnë nga të çmendurit kriminalë dhe shpesh janë kontradiktore.

Kanibali gjerman Armin Meiwes këmbënguli se mishi i njeriut ka shije si mish derri ‘por pak më i hidhur, më i fortë’, ndërsa kanibali japonez Issei Sagawa e përshkroi atë si ‘të butë dhe të butë’ si toni. Sagawa, i cili vrau një grua holandeze të quajtur Renée Hartevelt në vitin 1981, tha se ishte “shkrirë në gojën [e tij] si ton i papërpunuar në një restorant sushi”. Ndërkohë, të mbijetuarit e një aksidenti avioni të Andeve të vitit 1972 u detyruan të hanin pasagjerët e tjerë për të mbijetuar por këmbëngulën në llogaritë e tyre se mishi i ngrirë ishte pa shije. Vetëm vitin e kaluar, vrasësi rus Vladimir Nikolayevich Nikolayev foli për mënyrën sesi hëngri mish njeriu për herë të parë në vitin 1997. Mishi i njeriut është i pasur me mioglobinë proteinike shumë të pigmentuar, që do të thotë se i përshtatet përkufizimit të përgjithshëm të ‘mishit të kuq’, si mishi i viçit.

 

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 65745 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE