Pijetorja më e vështirë në botë për të rezervuar me një listë pritjeje 4-vjeçare!
Një pijetore e thjeshtë në Angli është cilësuar si restoranti më i vështirë në botë për të marrë një tavolinë madje duke mposhtur skenën shumë me ndikim të Nju Jorkut. E vendosur në Bristol, në kodrat dy orë e gjysmë larg Londrës, The Bank Tavern aktualisht mban një listë pritjeje prej katër vitesh, sipas hulumtimit të përpiluar nga ofruesi i pagesave të biznesit Dojo.
I famshëm për pjekjet e së dielës, lista e pritjes e restorantit të vogël lokal është specifike për drekën e së dielës. Menuja jashtëzakonisht e popullarizuar zakonisht përbëhet nga një pjesë e sipërme e rrallë e moshës 30-ditore e mishit të viçit, një bark derri i gatuar ngadalë, një këmbë qengji të pjekur me mjaltë dhe rozmarinë dhe një bukë me thjerrëza perimesh.
Patronët mund të zgjedhin gjithashtu midis barkut të derrit me glazurë me panje Sriracha me salcë lakër molle, toptha kallamarësh grekë dhe pakora masoor dahl për fillestarët. Opsionet e ëmbëlsirës përbëhen nga një pavlova me luleshtrydhe dhe çokollatë të bardhë, një tortë limoncello dhe një pana kota me mjedër. Për një vakt me tre pjata, do të kushtojë 35 dollarë të arsyeshëm ose 56 dollarë për dy.
Në faqen e tyre të internetit, klientët paralajmërohen se rezervimet për darkat e së dielës janë mbyllur “për të ardhmen e parashikueshme”. Në vitin 2019, lëngjet me lëng mishi të bërë në shtëpi dhe pudingat e gjigantëve të Yorkshire e vendosën vaktin e tyre të së dielës në krye, duke e cilësuar atë si më të mirën në Britani nga Observer Food Monthly Awards. Ndërkohë, rezervimi i dytë më i vështirë për t’u futur ishte në Nju Jork.
Damon Baehrel, ndodhet në Earlton, Nju Jork, në Luginën Hudson. Menuja, e cila është frymëzuar nga kuzhina Native Harvest, është një përvojë më shumë se pesë orë dhe kushton 525 dollarë për person. Restoranti renditet si restoranti i dytë më ekskluziv global, me një listë pritjeje prej rreth një viti.