Trendet e dekorimit të tavolinave, gjithçka që duhet të keni parasysh!

vovalbania June 12, 2024 0 koment 4 Mund të lexoni në minuta.
Trendet e dekorimit të tavolinave, gjithçka që duhet të keni parasysh!

Arti i dekorimit të tavolinave ka qenë prej kohësh i diskutuar në rrjetet sociale. Por cilat tendenca dhe truket po mbizotërojnë? KATIE BERRINGTON u kërkon katër adhuruesve të dekorit të tavolinës të ndajnë stilet që i kanë frymëzuar ata:

1.Ushqimi si art

“Vetë perimet janë vepra arti: forma skulpturore e angjinareve ose lulelakrës, një ngjyrë e kuqe e ndezur ose jeshile e ndritshme neoni e barishteve të freskëta dhe të buta,”-thotë Julia Khan Anselmo nga @feisty_feast. “Më pëlqen ta mbaj atmosferën komode duke pritur pjata të mëdha të përbashkëta në stilin familjar, ku të ftuarit po kalojnë pjatat rreth tryezës ose ku mund të qëndroj dhe t’i shërbej të gjithëve nga pjatat e mëdha. Qeramikat e mëdha dhe të bukura me ushqim bëjnë një deklaratë bujare të cilën çdo mikpritës i mirë e di. Ushqimi mund të jetë artikulli i përsosur për stilimin e tavolinës. Vitin e kaluar, shtrova një drekë pranvere ku e mbajta tryezën shumë minimale dhe të pastër dhe vendosa fasule borlotti rozë të mermerit në pjatën e secilit të ftuar dhe për të 40-tin e të fejuarit tim, kisha mandarina në çdo mjedis.”

2. Konsiderohet si pjesë qendrore

“Përpiqem të shmang që shumë lule të pengojnë këndvështrimin nga i ftuari në tjetrin,” vazhdon Khan Anselmo. “Ose, nga ana tjetër, ndoshta ju pëlqen të keni vazo gjigante të mbushura me lule ose degë të çelura, me bukë ose kërpudha të varura nga degët. Më pas, të ftuarit mund të përqendrohen te personi i ulur pranë tyre, në vend që të jenë përballë tyre.”

3.Pamjet rurale

“Në të njëjtën kohë me popullaritetin e ‘cottagecore’ në tendencat e modës, unë shoh një zhvendosje të madhe drejt pamjeve më ‘rurale’ të tavolinave, të tilla si ato që dikush do të imagjinonte të shihte në një kasolle fshati rurale,” thotë Samantha Picard, e njohur si @tablescapeluvr. “Një tortë e thjeshtë frutash verore e kombinuar me tavolinë me printe me lule është një shembull kryesor. Mimoza të servirura në gota të lezetshme martini rozë të mbushura me lule ushqimore lundruese që mund t’i kishim zgjedhur në një kopsht të një shtëpie fshatare?”

4.Stili argëtues

“Një estetikë që kam marrë në mënyrën time është frymëzuar nga një kuzhinë verore evropiane në fshat, ku gjithçka ndihet paksa e palëmuar dhe argëtuese,” thotë shefja Xanthe Ross. “Mendoj se ky trend vjen nga dëshira për cottagecore, sikur t’i keni nxjerrë rrobat nga dollapi në minutën e fundit, të keni ndezur disa qirinj dhe të keni mbushur tryezën me pjata të shijshme. Ky stil ka një ndjenjë familjare.”

“Për klubet e mia të darkës, unë gjithmonë shërbej duke ndarë pjatat dhe vetë ushqimi përfundon të jetë një pjesë e madhe e tavolinës, ashtu si pjatat në të cilat i shërbej. Pamja e bashkuar shkon kundër ndjenjës minimaliste që ishte një trend kaq i madh disa vite më parë.”

“Mund të shkosh kaq larg me pamjet e tavolinave dhe disa nga tendencat janë pothuajse si vepra arti, në krahasim me vendet për të ngrënë dhe për të shijuar shoqërinë. Tavolinat e mia të preferuara janë ato praktike për t’u ulur rehat përreth, në mënyrë që të mund të relaksoheni dhe të shijoni vaktin tuaj.”

5.Të gjitha detajet në tavolinë të lidhura

“Ne e duam një motiv hark,” thotë Celia Burton nga marka e klubit të darkës Burton & Grace. “Ne luajtëm me këtë ide për një ngjarje për të cilën punuam me ndihmën e dizajneres dhe konsulentes Anna Singleton (@the_table_edit), duke mbështjellë qirinj dhe pjata me shirita me bishta të gjatë që mbështilleshin mbi tavolinë. Ishte një mënyrë delikate dhe e thjeshtë për t’i shtuar dramë dhe thellësi një mbulese tavoline të pastër të bardhë dhe pecetave prej liri të shkurtuara. Shiritat u mbërthyen në mbulesë tavoline, në mënyrë që secili mysafir duhej të ‘zbërthente’ pjatën e tij.”

6.Fruta në aranzhime me lule

“Ne gjithmonë kënaqemi duke përzier një element dekorativ klasik,” thotë Burton. “Për një event me Jo Malone London, luleshitja jonë Flavia Studio kishte mantele të mëdha për t’u veshur, kështu që ajo përdori domate për t’i dhënë thellësi paletës së pasur të ngjyrave të kuqe, duke krijuar një ndryshim në një dizajn klasik me lule. Që atëherë, ne kemi qenë të fiksuar pas frutave në aranzhimet tona me lule.”

7. Përzierja e materialeve

“Në vend që t’i përmbahemi një materiali specifik, stilimi i tavolinave duke kombinuar elementë të ndryshëm si qelqi, metali dhe qeramika në një tavolinë të vetme është një trend për të cilin jam këtu,” thotë Picard. “Unë konstatoj se, ashtu si me dizajnin e brendshëm, përzierja e materialeve në një tavolinë të vetme krijon pamje interesante dhe dinamike tavoline.”

8.Tavolinë e personalizuar

“Kam marrë kërkesa nga klientët për cilësime më të përshtatura të tavolinës për të pasqyruar personalitetet dhe preferencat e pritësve ose të ftuarve,” vazhdon Picard. “Kjo mund të përfshijë kartat e vendeve me porosi, liri me monogram dhe ide unike të qendrës. Unë kam stiluar një tavolinë ku, në vend të kartave të vendeve, secili i ftuar shkoi në shtëpi me pecetën e tij të personalizuar prej liri. Krijimi i pamjeve të personalizuara të tavolinës mund të ndihmojë për të siguruar që artikujt të ripërdoren, gjë që është një qasje më e menduar dhe e qëndrueshme.”

 

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 65805 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE