Çfarë nuk dini deri më tani për sallatën greke!

vovalbania August 16, 2024 0 koment 1 Mund të lexoni në minuta.
Çfarë nuk dini deri më tani për sallatën greke!

Kastravecat dhe domatet janë të mrekullueshme për trupin tonë. Të dyja janë të mbushura plot me ujë, antioksidantë, lëndë ushqyese dhe vitamina. Sidoqoftë, nuk duhet t’i përzieni ato në të njëjtën kohë! Sipas mjekesise popullore indiane, kur zgjedhim përbërës për një sallatë, duhet të dimë kohën e saktë të tretjes së përbërësve.

Përzierja e perimeve që kërkojnë më pak kohë për tretje dhe perimeve që kërkojnë më shumë kohë për tretje nuk është e mirë sepse përbërësi më i lehtë do të përfundojë të kalojë në zorrë. Kjo do të shkaktojë fermentim të ushqimit në stomak, i cili mund të helmojë më tej të gjithë trupin. Gjithashtu do të ngadalësojë tretjen dhe fermentimin e sheqernave dhe niseshtesë dhe nuk do të jeni në gjendje ta shijoni plotësisht vaktin tuaj. Për t’i bërë gjërat edhe më keq, procesi i fermentimit mund të shkaktojë gazra, ënjtje dhe dhimbje stomaku.

Me siguri ju ka ndodhur dhe juve që sa herë që doni të konsumoni diçka të lehtë për darkë, zgjidhja ka qenë një sallatë. Problemi mesa duket qenka se nuk është e lehtë për t’u tretur, siç edhe ka shpjeguar së fundmi një ekspert i ushqyerjes. Sallata jeshile është një ilaç për mikrobiomën, por jo në të gjitha orët e ditës. Dr.Maximilian Schubert, drejtor mjekësor i MAYRLIFE Medical Health Resort shpjegon pse duhet ta shmangim për darkë.

“Ushqimet e papërpunuara, të tilla si sallata, përmbajnë shumë fibra, gjë që i bën ato veçanërisht të shëndetshme për mikrobiomën. Megjithatë, nëse konsumohen në mbrëmje, mund të sforcojnë sistemin tretës, duke shkaktuar fryrje dhe parehati. Kjo, nga ana tjetër, mund të ketë një ndikim negativ në cilësinë e gjumit”-ka shpjeguar nutricionisti.

Biletë:

vovalbania

Redaktori nuk ka dhënë ende asnjë informacion për veten e tij.

Total 64075 ka shpërndarë postimin.
MEDIAT SOCIALE